Rákay Philip is igazgatósági tag a mezőhegyesi ménesbirtokban

Állítólag komoly marketingtapasztalatai miatt is alkalmas a feladatra.

MNO
2017. 02. 01. 20:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatmilliárd forintos állami tőkeemeléssel a mezőhegyesi agrárkomplexum jegyzett tőkéje 7,09 milliárd forintra nő – tudta meg a Világgazdaság. A 2004-ben privatizált, Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. néven működő volt állami gazdaságot a magyar állam tavaly novemberben vásárolta vissza 2,1 milliárd forintért.

Farkas Sándor, a mintagazdaságként működő ménesbirtok újjászervezésének összehangolásáért felelős kormánybiztos a lapnak elmondta, a tőkeemelés most kényszer volt, mivel a korábbi tulajdonos néhány éve eladta a vetőmag- és a szárítóüzemet, a takarmánykeverőt és a terménytárolókat a francia Limagren vetőmagtermelő cégnek. Az átadás időpontja idén április elején esedékes, onnantól kezdve a gazdaságnak – néhány kivétellel, amelyeket szeptemberig még visszabérelhetnek a franciáktól – nincs meg a gabonaágazat normál működtetéséhez szükséges infrastruktúrája – fűzte hozzá.

A társaság 8200 hektár szántón és 1500 hektár erdőterületen gazdálkodik. Farkas Sándor közölte: néhány növényükre még nincs szerződésük, illetve hogy 2200 hektáron hibridkukorica-vetőmag termesztését tervezik. A tavaszi vetésszerkezetet viszont alapvetően határozza meg, hogy mi lesz az őszi vetésekkel.

Tavaly novemberben a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben igazgatósági tag lett a korábban zenei műsorvezetőként, majd az MTV intendánsaként is tevékenykedő Rákay Philip. Farkas ezt azzal magyarázta, hogy a mintagazdaságként is működő ménesbirtok számára a turizmus fellendítése is fontos feladat. Mivel a lovassport is közel áll Rákay Philiphez, és komoly marketingtapasztalatai vannak, ezen a területen sokat segíthet a mezőhegyesi ménesbirtok felfuttatásában – írja a Világgazdaság. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.