Ennyit tapsoltak el a meghiúsult olimpiára

Még a pályázat visszavonásáról született döntés után is kötöttek szerződést.

MN
2017. 04. 05. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részletes cikkben számolt be a Hvg.hu arról, mire költött a Budapest 2024 Zrt., „amíg rájuk nem zuhant 266 ezer budapesti polgár aláírása”.

Mint írták, a szerződéslistán megannyi tanácsadói megbízás szerepel, amelyek pár hónapra szóltak: ilyen az Onoff Magyarország Kft. megbízása, a cég a pályázat kommunikációját támogatta, és adott tanácsokat e téren. A cég Gyurkovics Tamásé, aki 2008-ban még a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget vezette, Bajnai Gordon jobbkezeként emlegették. Ő három hónapon át 950 ezer forint plusz áfáért adott tanácsokat a szerződés szerint – teszik hozzá.

A portál emellett talált egy tanulmányra kötött szerződést is, amely a „2007–2016 közötti hosszú távú kormányzati sport- és egészségmegőrző programok és az olimpiarendezés kapcsolatát” vizsgálta. A munkára 1,45 millió forint plusz áfáért szerződő cég a Champions Consulting Kft. volt, amelynek tulajdonosa Dénes Ferenc sportközgazdász – ő több alkalommal nyílt vitában védte az olimpiarendezés ötletét. A szakember most azt közölte a Hvg-vel, hogy öt hónapja, 2016 októberében kötöttek ilyen szerződést, de nem került sor a kifizetésre. A tanulmány ugyanis nem készült el: az Emmivel kellett volna együttműködni, de 2016 végén jelentős mennyiségű többletmunkát kellett ellátnia a minisztériumnak, így 2017 első negyedére tolódott a munka, ami aztán okafogyottá vált. Emellett kiemelte, ő már 2014 végén tagja volt az első olimpiai védnöki testületnek, ami 2015 végéig működött, olimpiapártisága tehát nem új keletű.

A cikkben mindemellett kiemelik:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.