Hatvanmilliárdot ad a kormány egy szlovén kikötő bővítésére

Gazdasági hasznot remélnek a beruházástól.

MN
2017. 04. 07. 6:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem hatvanmilliárd forintot ad a magyar kormány egy szlovén kikötő bővítésére, erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyezett meg szlovén kollégájával ljubljanai látogatásán. Az MTI tudósítása szerint Szijjártó azzal érvelt a koperi fejlesztéséhez nyújtott magyar támogatás mellett, hogy a kikötőre a nemzetgazdaság fejlesztése miatt van szükség.

A magyar vállalatok exporttevékenységük során tengeri kikötőként a koperi kikötőt használják a legnagyobb mértékben, ezért Magyarországnak különös nemzetközi érdeke fűződik ahhoz, hogy a koperi kikötő és az oda vezető vasúthálózat fejlesztésében is részt vegyen – idézte a magyar távirati iroda Szijjártót.

„Megállapodtunk abban, hogy Magyarország készen áll pénzügyileg is részt venni a fejlesztésben, cserébe azért, hogy magyar vállalatok hosszú távú bérleti szerződésekkel megteremthetik a jelenlétüket a koperi kikötőben, részt vehetnek a vasúti fejlesztésben, a magyar vasúti teherfuvarozó vállalatok pedig részt vehetnek abban a holdingban, amely a beruházás köré épül” – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.