Különös elemzésekért fizettek az MNB alapítványai

Példányonként 750 ezer forintot kapott Matolcsy unokatestvérének cége.

MN
2017. 04. 26. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példányonként 750 ezer forintot kapott a Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvére tulajdonában álló Bankonzult Kft. a „Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” nevű, havonta kiadott elemzéseiért. Mivel mind a hat alapítvány, továbbá a Magyar Nemzeti Bank és az MNB-tulajdonban lévő GIRO Zrt. is rendelt belőlük, ezért havi hatmillió, évi hetvenkétmillió forint körüli összeg vándorolt Matolcsy unokatestvérének központi cégéhez. Ez azt jelenti, hogy a Bankonzult Kft. bevételeinek nagyjából harmada-fele ebből a havonta kiadott elemzésből jött-jön – írja a 444.

Mint írják, az elemzésekben semmi nélkülözhetetlen nincs. Tartalmaznak

A havi elemzések 12-13 rövid, kétoldalas anyagból állnak. A dizájnra sem költöttek, a 2014-es elemzésekben Excel grafikonok vannak. Nincs bennük semmi eredeti anyaggyűjtés, ami esetleg költségessé tenné az előállítást, sem egyedi vagy komplex megközelítés, ami értékessé tenné őket – teszik hozzá.

Az alapítványok azt állítják, hogy már nem járatják a Bankonzult tanulmányait – írja a 444.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.