Tudatos adózást tanítanak a gimnáziumban

November óta 90 előadást tartottak több mint 2000 fiatalnak.

MN
2017. 04. 03. 3:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének önkéntesei november óta 90 előadást tartottak több mint 2000 fiatalnak a szervezet tavaly ősszel elindított, A jövő tudatos adózói nevű programban.

Mint közölték, szeretnének segítséget nyújtani a diákoknak a munka világába való belépésben, felkészíteni őket jogaikra és kötelességeikre, megértetni azokat a szabályokat, amelyekkel előbb-utóbb találkoznak. A tematika és az előadások összeállításánál arra figyeltek, hogy gyakorlatiasak legyenek, és nyelvileg, stílusban fogyasztható legyen a kamaszok számára, amit mondanak. Filmekkel, képekkel, érdekes adózási sztorikkal igyekeznek színessé és könnyedebbé tenni a témát – ismertette Siklós Márta, az egyesület alelnöke.

Az öt előadásból álló sorozat közül az első rendhagyó osztályfőnöki óra a munkavállaláshoz kapcsolódó és a kezdő vállalkozói ismeretekkel foglalkozik. A második az adózás értelmét, hasznát, történetét tekinti át. A harmadik a munkabér közterheivel, a negyedik a legális munkavállalás formáival foglalkozik, az ötödik pedig a vállalkozói ismereteket tekinti át részletesen. A szakértők az előadásokon azt hangsúlyozzák, hogy az adózás szükséges, csak akkor lehet fenntartható a társadalom, ha mindenki hozzájárul a költségekhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.