Az ötödik legnagyobb horvát bankot vette meg az OTP

A tranzakció pénzügyi részét hétfőn zárták le.

MTI
2017. 05. 03. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két bank az adásvételi szerződést még 2016. december 20-án kötötte meg. Ennek eredményeként a Société Générale-csoport horvátországi leánybankjában, a Splitska bankában a francia pénzintézet százszázalékos tulajdonrésze a horvát OTP banka tulajdonába került.

A Splitska banka a horvát bankszektor ötödik legnagyobb szereplője, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. Az OTP-csoport horvátországi piaci részesedése a tranzakcióval mintegy 10 százalékra nő.

Az OTP Bank 2005 óta van jelen Horvátországban, és folyamatosan nyereségesen működött – a 2008-ban kezdődött válság időszakában is. Az integrációt 2018 nyarán zárhatják le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.