Három éven belül irodaház lesz a volt tévészékház

Irodaházként hasznosítja kanadai tulajdonosa a Szabadság téri egykori Tőzsdepalotát, az MTV későbbi székházát.

MN
2017. 05. 18. 13:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felújítja, majd irodaházként bérbe adja a belvárosi Szabadság téri egykori Tőzsdepalotát, a Magyar Televízió volt székházát a műemléki ingatlan kanadai tulajdonosa – írta a Portfolio.hu. Az 1905-ben épült, ötvenezer négyzetméteres eklektikus-szecessziós épület rekonstrukciója 2020 elejére készülhet el, az ingatlan kétharmadát nemcsak felújítják, hanem át is alakítják. A terület jelentős részét úgynevezett A+ kategóriás irodaterületként, hatezer négyzetmétert prémiumszintű kiskereskedelmi területként adnak bérbe, már e hónaptól kezdve. A havi bérleti díjak várhatóan 18 és 25 euró között lesznek négyzetméterenként. A kanadai Tippin Corporation befektető leányvállalata, a Tőzsdepalota Kft. a Jones Lang LaSalle ingatlanügynökséget bízta meg a bérbeadással.

A magánbefektető 2006-ban vásárolta meg az épületet az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt.-től, de az MTV 2009-ig visszabérelte a székházat. A tranzakció abban az évben zajlott, amikor ősszel nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hónapokkal azelőtt elmondott őszödi beszéde, s az azt követő tiltakozások során tüntetők megostromolták az épületet.

A Portofolio.hu szerint már akkor „impozáns” tervek láttak napvilágot, de a beruházás végül nem indult el. Az irodapiac mostani felélénkülése azonban kedvez a felújításnak, a belvárosban különösen nehéz egybefüggő nagy irodaterülethez jutni, az üresedési ráta mindössze 9,7 százalék.

A várhatóan 38 millió eurós felújítási munkálatok a tervek szerint 2018 elején kezdődnek meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.