Kafetéria: idén is bruttó 200 ezerből gazdálkodhat Orbán

Nem hozott nagyobb keretet a miniszterelnöknek az idei év.

MN
2017. 05. 08. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hozott nagyobb kafetériakeretet Orbán Viktornak az idei év – derül ki a Kormány.hu-n megjelent adatokból, a hírt a 24.hu szúrta ki. A miniszterelnök kerete ugyanis idén – csakúgy, mint tavaly – bruttó 200 ezer forint. 2014. május 10. és 2014. december 31. között pedig bruttó 128 767 forintos éves kerettel egészült ki fizetése.

Az adatok alapján a kormányfő fizetése is változatlan: 2014. június 1-je óta bruttó 1 millió 507 ezer 400 forintért végzi munkáját.

A miniszterelnök 2016-os vagyonnyilatkozata szerint a korábbi három helyett már csak két – egy budapesti és egy felcsúti – ingatlannak tulajdonosa Orbán Viktor, számláján pedig kevesebb pénz van, mint egy évvel korábban. Autója, egyéb nagy értékű ingósága és gazdasági érdekeltsége továbbra sincs. A feleségével, Lévai Anikóval közös számláján tavaly valamivel több mint 5 millió forint volt, a mostani nyilatkozatban itt 742 ezer forint szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.