Kínaiaké lesz a magyarországi Bosch egy része

A vevő az indítómotorok üzletág minden dolgozóját átveszi. A miskolciak is az új tulajdonoshoz kerülnek.

MTI
2017. 05. 03. 4:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eladja az indítómotorok és generátorok gyártásával foglalkozó üzletágát a német Bosch konszern egy kínai konzorciumnak – tudatta az Észak-Magyarország szerdán.

Az adásvételről szóló megállapodást kedden írta alá a két társaság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak Ficzere Ferenc, a Robert Bosch Kft. kommunikációs igazgatója elmondta, a tranzakció 14 ország 16 telephelyét érinti, az eladás az illetékes hatóságok, illetve a németországi munkavállalói képviselet jóváhagyását követően válik véglegessé.

A vevő az indítómotorok és generátorok üzletág minden telephelyét és minden munkavállalóját, hétezer embert, köztük a miskolci Robert Bosch Starter Motors and Generators Kft. kollektíváját is át kívánja venni. A kínai társaság indítómotorok és generátorok, valamint haszongépjárművek és személygépkocsik motorkomponenseinek gyártásával foglalkozó autóipari beszállító – olvasható a napilapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.