Kopaszi-gát: még magasabb felhőkarcolót szeretne a főépítész

Véleménye szerint egy 40 emeletet meghaladó, 150 méteres épület mutatna jól.

MN
2017. 05. 08. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg az ellenzők szerint egyáltalán nem kell, és zavarná a város látképét a Kopaszi-gáttól nyugatra tervezett magasház, a XI. kerület főépítésze szerint a hazai szabályozások miatt egy magasabb, 150 méteres felhőkarcoló mutatna igazán jól – írja a Magyar Idők.

A lap szerint Takács Viktor a Lágymányosi-öbölbe tervezett 120 méteres magasházról szóló múlt szerdai nyilvános vitán közölte: különleges építészeti megoldás kell, hogy ne egy doboz épüljön fel.

 

Az LMP által szervezett fórumon úgy fogalmazott, a hazai építésügyi szabályozás miatt nem tud olyan karcsú lenni a tervezett toronyház, mint más európai vagy tengerentúli városokban felépült társai. A problémát az jelenti, hogy a kötelező elemek – sok lift, lépcsőház, bonyolult megoldások – miatt túl széles tornyot kell építeni. Megjegyezte: egy 40 emeletet meghaladó, 150 méter magas épület mutatna jól a hazai építési szabályokat figyelembe véve.

A beruházó Property Market nyolc, nemzetközileg is elismert tervezőirodát hívott meg, hogy egy ikonikus, szoborszerű épületet tervezzenek, de a pályázaton nem találtak maradéktalanul megfelelő tervet. A főépítész úgy véli, egy ilyen épület 2-2,5 év alatt felépíthető, és az előkészületek is ugyanennyi időt vesznek igénybe, amiből már letelt 1-1,5 év.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.