Mészáros most Tatabánya főterének egy részét szerezte meg

Egy modern bevásárlóközpont áll majd a területen.

MN
2017. 05. 18. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályáztatás nélkül adta el a város főterét birtokló cég harmadát Tatabánya önkormányzata, a vállalkozás egy kétmilliárdos építési projekttel együtt a felcsúti polgármester érdekeltségébe került – írja csütörtökön megjelent számában a HVG. Egy modern bevásárlóközpont áll majd a téren.

A lap szerint Mészárosnak, gyakorlatilag nulla kockázattal, mindössze 88 millió forintot kellett adnia azért, hogy a résztulajdonosa lehessen a majdani üvegpalotának. Az önkormányzat egyébként 2014 óta készült erre a beruházásra, és bár kezdettől fogva tudatosította, hogy vállalkozói tőkét akar bevonni az építkezésbe, Mészáros neve ez idáig nem hangzott el a város nyilvános kommunikációjában.

A felcsúti polgármester egyik cége, a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. egyszer csak bevásárolta magát az önkormányzat projektcégébe, a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft.-be. A TBP 88 millió forintos tőkeemeléssel 37 százalékos üzletrészhez jutott, és ez az arány tovább növekedhet, ahogy az épület a földből kinő – írja a HVG. A lap hozzáteszi: Mészárosnak elővásárlási joga van a város üzletrészeire, és ennek érvényesítéséhez elég egy taggyűlési döntés.

Az önkormányzat 140 millió forint törzstőkével alapította meg a T-Ingatlanfejlesztőt, amelybe nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként belekerült a Megyeháza tér – teszi hozzá a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.