Ötmilliárdot kaptak Rogánék kormánypropagandára

A választási évre készülhet a kormány azzal, hogy megnövelte a Miniszterelnöki Kabinetiroda büdzséjét.

MN
2017. 05. 03. 5:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei költségvetés módosításával a Rogán Antal vezette, kormányzati kommunikációért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda 5 milliárd forinttal többet költhet majd – hangzott el az RTL Klub kedd esti híradójában. Ez azért érdekes, mert 2017-ben már eleve 22 milliárd forintból gazdálkodhatott a Rogán-féle kommunikációs csúcsszerv.

A Portfolio.hu pénzügyi elemzője szerint ezzel már a 2018-as választásra készülhet a kormány. „Infrastrukturális beruházások, adócsökkentés jöhet, ezeket kormányzati kommunikációval kell megtámogatni, amelyre vélhetően ez az 5 milliárd elfolyik” – fogalmazott a gazdasági portál szakértője.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azonban nem válaszolt a híradó kérdésére, hogy pontosan mire és milyen médiumokban tervezik elkölteni a pluszpénzt.

„A kormány, ahogyan eddig is, nagy hangsúlyt fektet az állampolgárokkal való folyamatos párbeszédre. Ennek a párbeszédnek az eszközei a nemzeti konzultációk, illetve az elért eredményekről szóló tájékoztató kampányok” – közölte az RTL híradójának kérdésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.