Schmidt Mária győzött, Spéder után Nobilis is kiszáll a BIF-ből

A Terror Háza főigazgatója kiszorította egykori üzlettársait a milliárdos vagyonnal gazdálkodó cégből.

MN
2017. 05. 03. 5:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eladta a részvényeit, és kiszállt Schmidt Máriával közös ingatlancégéből, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ből (BIF) az egyik alapító és nagyrészvényes Nobilis Kristóf – írja a Hvg.hu. Az üzletember ráadásul az utolsó tőzsdei árnál és az úgynevezett sajáttőke-értéknél (548 forint) is alacsonyabb áron, darabonként 468 forintért adta el a valamivel több mint 6 millió papírt.

Nobilis a lapnak megerősítette az eladást, és azzal indokolta döntését, hogy „szél ellen nem érdemes pisilni”. Ezzel arra utalt, hogy Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának családi cége már tavaly augusztusban megkezdte a hatalomátvételt a részvénytársaságban – amelynek tulajdonrészét néhai férjétől, Ungár Andrástól örökölte.

Szintén a Hvg.hu írta meg, hogy a milliárdos ingatlancég harmadik nagyrészvényese, az akkoriban kormányzati támadások kereszttüzébe került Spéder Zoltán – illetve az általa megbízott ügyvéd – kiszavazta saját magát és embereit a menedzsmentből, és szintén áron alul eladta a tulajdonrészét. Ez az összehangolt lépés valószínűleg szabálytan volt, de a tőzsdei felügyeletként is működő Magyar Nemzeti Bank nem indított vizsgálatot az ügyben.

Schmidt Máriáék egyébként a hatalomátvételről szóló korábbi cikk miatt beperelték a Hvg.hut, de a bíróság első, majd másodfokon is kimondta, hogy a lap mindenben a valóságnak megfelelően számolt be az eseményekről. Azóta Schmidt személyesen is beszállt a médiába, megszerezte a Figyelőt, amelynek vezetését azonnal politikailag érintett emberekre cserélte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.