Sokat késett Mészáros cége, nem ők építik a budai villát

A feladatot a megrendelő vette át.

MN
2017. 05. 08. 6:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már másfél éve késnek az átadással, így átvette villája építéstét Mészáros Lőrinc cégétől a megrendelő Szíjj László – írja a Népszava.

A lap szerint a felcsúti polgármester építési vállalkozása 2014 novemberében kezdte meg a háromszintes gellérthegyi ház építését, de képtelen volt tartani a vállalt határidőt: 2016 áprilisának végén a vakolásnál tartottak, de azóta sem sikerült elvégezni az utolsó simításokat.

A 2015-ben érvényes tájékoztató tábla azonban az átadást 2015 negyedik negyedévre ígérte, a jelenlegi már 2017. június 26-ra valószínűsíti. Még egy évvel ezelőtt is Mészárosék dolgoztak a helyszínen, a késedelem azonban, úgy tűnik, soknak bizonyult: a beruházást az épület tulajdonosa, a Tief Terra Kft. fejezi be fővállalkozóként, ő egyben a kivitelezés megrendelője is.

A céget 2016 januárjában adták el Szíjj Lászlónak, aki a Forbes 2016-os listáján már a 6. leggazdagabb magyar vállalkozóként szerepelt 120 milliárdos vagyonával. A Napi.hu 2017-es hasonló összeállításán viszont fel sem tűnik az első 20-ban, a 21. helyen szerepel 40 milliárddal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.