Svájci tulajdonos jelent meg Schmidt Máriáék cégében

A Zürichben bejegyzett cég 32,88 százalékos részesedést szerzett a BIF-ben.

MN
2017. 05. 04. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben (BIF) 32,88 százalékos tulajdoni részesedést szerzett a Zürichben bejegyzett BFIN Asett Management AG – írja a Napi.hu a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtök délután megjelent közleményre hivatkozva.

A május 2-i tranzakció során 8,49 millió BIF-részvényt vásárolt az új tulajdonos. A BFIN közvetlen részesedést szerzett a társaságban, amelyben korábban nem volt tulajdonrésze. A BFIN-t hivatalosan Stefan David Wiesli és Joseph A. Belle igazgatósági tagok képviselik.

A BIF egyik legnagyobb részvényese a Schmidt Mária, illetve családja tulajdonában lévő Pió-21 Kft. A minap az ingatlancég egyik alapítója, Nobilis Kristóf kiszállt a részvénytársaságból. Az üzletember ráadásul az utolsó tőzsdei árnál és az úgynevezett sajáttőke-értéknél (548 forint) is alacsonyabb áron, darabonként 468 forintért adta el a valamivel több mint hatmillió papírt.

A BÉT honlapján tegnap este megjelent tájékoztatás szerint Schmidt Máriáék családi cége, a Pió-21 Kft. nyilvános vételi ajánlatot tett a BIF valamennyi részvényére 548 forintos árfolyamon. Az ajánlatot benyújtották a Magyar Nemzeti Banknak, amely azonban még nem hagyta jóvá. Az ajánlatra azért van szükség, mivel a Pió-21 Kft. és annak egyik tagja, Ungár Péter Károly most még csak 32,997 százalékos befolyással bír a cégben, a 33 százalékos küszöb átlépéséhez viszont az ajánlat kötelező.

Kérdés, hogy a svájci vevő megelőzte-e Schmidt Máriáékat, mivel a 444.hu szerint egyelőre nem világos, ki áll a tranzakció mögött. A portál piaci forrásai szerint „nem történhetnek olyan dolgok, amelyekre Schmidt Máriának nincs rálátása”. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.