Tarlós: Elkerültünk egy igazságtalanságot

A főpolgármester közölte: siker a BKV-nál és az FKF-nél történt bérmegállapodás.

MTI
2017. 05. 02. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István az M1 kedd reggeli műsorában köszönetet mondott a BKV két meghatározó szakszervezeti vezetőjének és a BKV dolgozóinak azért, hogy sikerült elkerülni a sztrájkot. Az FKF-nél is létrejött korábban egy ilyen megállapodás a szakszervezetekkel – tette hozzá.

A főpolgármester szerint most a megállapodásokkal „egy igazságtalanságot” el tudtak kerülni a főváros két meghatározó cégénél. Ugyanakkor – mint mondta – az Orbán Viktor miniszterelnökkel tervezett találkozón „szóba fog kerülni”, hogy az önkormányzatoknál már körülbelül tíz éve nem volt általános béremelés a cégek dolgozói, a köztisztviselők, a közalkalmazottak körében. Ez a „direkt állami cégeknél” megtörtént a közelmúltban, és „nem csekély feszültséget eredményezett” az önkormányzati cégek dolgozói körében – mutatott rá.

Tarlós István közölte: ennek megoldására szeretnének „valamilyen forrást kieszközölni”, mert az önkormányzatok forrásai „inkább mérséklődtek, apadtak” az utóbbi időben a központi intézkedések következtében.

A főpolgármester elmondta azt is, hogy az FKF-nél történt belső ellenőri jelentés „sötét ügyekről” nem tesz említést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.