Vaterán árul villamosokat a BKV

Május 18-tól lehet majd licitálni, a kikiáltási ár 1 480 000 forint.

MN
2017. 05. 17. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatályos rendelkezés szerint a főváros kezelésében lévő 28 cég esetében a leselejtezett, 500 ezer forint értéket meghaladó ingóságok értékesítése csak nyilvános árverés útján történhet, a BKV Zrt. pedig a Vaterát választotta partneréül az árverések biztonságos lebonyolítására – írja a Világgazdaság. A nyilvános aukciók első szakaszában, 2017. május 18-tól öt darab budapesti Ganz csuklós villamosra lehet majd licitálni, egyenként 1 480 000 forint kikiáltási áron.

A lap kiemeli: a BKV Zrt. nyilvános árverései során a legfontosabbnak az aukciók biztonságos és zökkenőmentes lebonyolítását tartja anélkül, hogy költséges és időigényes saját fejlesztésű megoldásba ruházna be. Ezért is döntött a közlekedési vállalat a Vaterával kötött partnerség mellett, hiszen a portálon több mint 10 év aukciós tapasztalatával támogatva megbízható és felhasználóbarát felületen licitálhat bárki a járművekre.

Az árverések 2017. május 18-án 12 és 14 óra között indulnak, és május 31-én 12 és 14 óra között zárulnak. A kikiáltási ár minden villamosnál 5 000 forintos licitlépcsővel emelkedik. Az aukciókon való részvétel vaterás regisztrációhoz kötött, emellett a BKV oldalán is szükséges jelentkezni az aukcióra legkésőbb május 26-ig. A BKV Zrt. telephelyein az árverés kezdete előtt és a licit ideje alatt is bárki megtekintheti az eladásra szánt villamosokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.