A teljes vezérkart lecserélték a Paks II. projekttársaságnál

Új menedzsmentet nevezett ki Süli János tárca nélküli miniszter, július 1-jétől Lenkei István a cég vezérigazgatója.

MTI
2017. 06. 30. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Pakson sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az előkészületek után a projekt a megvalósítás szakaszába lép, ami más típusú szakértelmet kíván, ezért a vezetés legtöbb tagjának – beleértve Bán Tamás vezérigazgatót – megköszönte eddigi munkáját, és új menedzsmentet állított fel.

Az MVM Paks II. Atomerőmű-fejlesztő Zrt. vezérigazgatója július 1-jétől Lenkei István, aki 1979-től dolgozik az atomenergetika területén, 2012-től vezérigazgatói tanácsadó az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nél, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai államtitkárságának szakmai tanácsadója, a Magyar Atomfórum Egyesület elnöke.

Az igazgatóság elnöke Mészáros György, aki az elhangzottak szerint komoly vezetői tapasztalattal bír, 2000-től két éven át a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatósági elnöke volt.

A menedzsmentben kiváló gyakorlati szakemberek kaptak helyet, mindannyian több évtizedes szakmai tapasztalattal – jelentette ki Lenkei István az MTI kérdésére.

A vezérigazgató hangsúlyozta, célja, hogy a projekttársaság ne passzív megrendelői szerepet töltsön be, hanem formáló, aktív, cselekvő partner legyen. Leszögezte: munkatársaitól azt várja el, hogy ellenőrizzék, követeljék meg a projekt során a műszaki, biztonsági, szakmai, gazdasági követelmények maradéktalan teljesítését.

Mészáros György, az igazgatóság elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a most felálló stáb, beleérve Süli János minisztert, a szakmaiság mellett olyan bizalmi légkört alakított ki, amely garanciát jelent a két erőművi blokk megépítése hatalmas feladatának sikeres megvalósítására.

A paksi bővítésre 12,5 milliárd eurót fordítanak, a tervek szerint az építkezést 2018-ban kezdik meg, a bővítés első blokkját 2025-ben, a másodikat pedig 2026-ban adja át a fővállalkozó Roszatom.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.