Bírálja az LMP a paksi erőmű bővítését

Akár százezer hazai munkahelyet is létre lehetne hozni a paksi atomerőmű beruházási forrásából.

MTI
2017. 06. 06. 12:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bírálja a Lehet Más a Politika (LMP) párt, hogy a paksi új blokkok építése rövid időre és koncentrált területen, számos külföldi számára hozna létre munkahelyeket. Szerintük a 4200 milliárd forintos beruházási forrásból akár százezer magyarországi munkahely születhetne, ha inkább energiahatékonysági beruházásokra költenék.

Hadházy Ákos társelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett a bővítésért felelős miniszter, Süli János korábbi kijelentésére, miszerint külföldi munkaerőre is szükség lesz az építkezéshez.

Az LMP politikusa ismertette a miniszter válaszát írásbeli kérdésére, amely konkrét számokat ugyan nem tartalmazott – mondta –, de az szerepelt benne, hogy egy finn erőműépítésnél egy időben 4400-an is dolgoztak, akik 55 országból érkeztek oda.

Hadházy Ákos kijelentette: ebből is látszik, hogy a beruházás nem az országnak, hanem néhány embernek, helyi, Fidesz-közeli ingatlanspekulánsoknak hoz majd hasznot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.