Egyre több állás vár betöltésre szerte Európában

Magyarországon az európai átlagnál kicsit több a betöltetlen álláshely, az összes pozíció két százaléka.

MN
2017. 06. 19. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2017 első negyedévében az összes álláshely 1,9 százaléka volt betöltetlen az Európai Unióban – derül ki az Eurostat friss jelentéséből. Ez magasabb, mint a 2008-as válság előtti szint, és emelkedő tendenciát mutat. Az iparban és az építőiparban kisebb (1,6 százalék), a szolgáltatások területén nagyobb (2,2 százalék) a munkaerőhiány.

Magyarországon az EU-s átlagnál egy kicsit több, 2 százalék a betöltetlen állások aránya. A legtöbb betöltetlen álláshely Csehországban (3,1 százalék), Belgiumban (2,9 százalék), illetve Finnországban és Svédországban (2,7 százalék), a legkevesebb Spanyolországban (0,8 százalék), Portugáliában (0,9 százalék), Szlovákiában és Lengyelországban (1-1 százalék) van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.