Kettéválik az Orbán család bányavállalata

A cég 730 millió forintnyi osztalékot fizet az idén.

MN
2017. 06. 30. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orbán család jól menő bányavállalata, az idénre 450 millió forintos nettó árbevételt tervező Gánt Kő Kft. kettéválik: Orbán Győző, a miniszterelnök apja tartja meg a maradékot, míg a Hahót Tőzeg Kft.-t Orbán Győzőné és az egyik fiú, ifjabb Orbán Győző kapja – írja a HVG.hu. A portál kiemeli: praktikusan ez azt jelenti, hogy a gánti székhely vagyona maradt a habarcsgyártó cégnél, míg az iszkaszentgyörgyi és hahóti telepek a tőzegkitermelő új vállalkozáshoz kerülnek. Ennek 78 százaléka az ifjabb Orbáné, 12 pedig az édesanyjáé. Az osztozkodás után 334 millió forint saját tőke marad a Gánt Kőben, 464 millió forint pedig átkerül a Hahót Tőzegbe.

Az 1996-ban alakult cég egyébként jól jövedelmezett tavaly: Orbánék 730 millió forintnyi osztalékot vesznek ki, ebből 223-at már kifizettek, a maradék 507 milliót pedig 2017 végéig utalják át. Az osztalék forrása részint az eredménytartalék volt, hiszen a tavalyi adózott nyereség 256 milliót tett ki – írja a HVG.hu.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.