Özönlenek a turisták a Balatonhoz

Emelkedett az előfoglalások aránya a tó körüli kempingekben.

MN
2017. 06. 21. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Balatontourist által üzemeltetett, 12 tó körüli kempingben július–augusztusra lassan már betelnek az időpontok, különösen a hétvégék, illetve fogynak a még bérbe vehető üdülőházak, mobilházak és a sátrak is. Ebben az évben is a külföldről érkező turisták foglalták le leghamarabb a helyüket, a vendégek 70 százaléka, jóval a szezon előtt. A belföldi vendégek aránya 30 százalékos, akik inkább a tavaszi turisztikai vásárok után döntöttek a nyaralásuk helyszínéről – írja az MTI.

Az előfoglalási adatok alapján a külföldiek közül továbbra is a német, holland és dán vendégek jönnek szívesen a tó körüli kempingekbe, de továbbra is a magyar turisták adják a Balatontourist forgalmának a 60 százalékát.

A Balatontourist jelenleg 106 hektáron 12 vízparti kempinggel jelenik meg a piacon, amelyek saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben működnek. Tavaly a saját üzemeltetésben működő szálláshelyein 183 ezer vendég fordult meg, akik több mint 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a kempingekben.

A cégcsoport tavaly 1,6 milliárd forint árbevételt ért el.

Korábban megírtuk, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerültek a balatoni kempingek: a Konzum a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé, hogy a cég közvetlen és közvetett módon 30 százalékos tulajdonában álló Konzum Management Kft. által 76 százalékban tulajdonolt BLT Group Zrt. szerdán megvásárolta a Balatontourist Kft., a Balatontourist Camping Kft. és a Balatontourist Füred Club Camping Kft. üzletrészeinek a 100 százalékát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.