Százmilliókba kerülhet az olimpiát lebonyolító cég megszüntetése

308 millió forintba fog kerülni az olimpiát lebonyolító cég megszüntetése – tudta meg a Hír TV.

MN
2017. 06. 21. 17:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

308 millió forintba fog kerülni az olimpiát lebonyolító cég megszüntetése – tudta meg a Hír TV.

A Fővárosi Közgyűlés honlapjára kedden került fel az olimpia lebonyolításáért felelős cég, a Budapest 2024 Zrt. megszüntetésére vonatkozó előterjesztés. A végelszámolás bizonyos költségeit kitakarták, a Hír TV viszont megszerezte az eredeti dokumentumot, amelyből már megismerhető, hogy összesen mennyi közpénzt költenek el a folyamat végéig. Eszerint a bérköltség 26 millió forint lesz az egyébként már semmilyen tevékenységet nem végző állami cégnél, irodabérlésre 38,6 millió forintot költenek, míg ügyvédekre 38,4 millió forintot.

A végösszeg 308 millió forintra jön ki.

Az LMP-nél azt mondják, egyértelmű, hogy miért. „Azt látjuk, hogy ugyan február végén, március elsején döntött a Fővárosi Közgyűlés a pályázat visszavonásáról, ennek ellenére a cég végelszámolása csak szeptemberben indul el. Már itt adtak maguknak egy hat hónapnyi haladékot, ugye, ez alatt a hat hónap alatt ezek az igen magas fizetések továbbra is ketyegnek” – mondta a párt fővárosi képviselője, Csárdi Antal.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban a Hír TV kérdésére azt mondta, június végéig bezárják a céget, a dokumentum szerint viszont csak szeptemberben kezdik el a végelszámolást. Ez további 16 hónapig tart majd, a cég tehát véglegesen csak 2018 végén szűnik meg.

Az ügyben megkeresték a vezérigazgatót, aki nem akart nyilatkozni, mondván, szabadságon van. Telefonon annyit azért elmondott, hogy ezt a 16 hónapot azért írták be, mert valamit be kellett írni. A végelszámolás menetét ugyanis jogszabályok rögzítik, melyek egy ilyen folyamatra legkevesebb tíz hónapot adnak, a maximum pedig 3 év. Mihók Attila elmondása szerint ők a kettő között határozták meg a folyamat végét, de ez nem jelenti azt, hogy valóban elhúzódik másfél évig. Hozzátette, szeptember elsejéig az összes munkatársat elküldik, ő sem marad, az irodákat pedig kiadják, ezekre már van is jelentkező.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.