Új buszok állnak forgalomba Budapesten

Javul az alacsonypadlós és légkondicionált járművek aránya.

MN
2017. 06. 21. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább fiatalodik a fővárosi közösségi közlekedési járműállomány, javul az alacsonypadlós és légkondicionált buszok aránya: harminc vadonatúj Mercedes Conecto busz áll forgalomba a BKV Zrt. üzemeltetésében, illetve 15 vadonatúj MAN Lion’s City A21 autóbusz közlekedik a VT-Arriva Kft. szolgáltatásával a főváros útjain – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Tájékoztatásuk szerint az új buszok az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis fokozottan környezetkímélők. A forró nyári hónapokban légkondicionált utastér teszi komfortosabbá a buszokon való utazást. Beszerzéskor a biztonság is fontos szempont volt, ezért olyan rendszerrel látták el a járműveket, amely megakadályozza, hogy az utast vagy annak táskáját, kabátját odacsukja a záródó ajtó. Természetesen biztonsági kamerarendszer is működik a buszokon, ami biztosítja az utastérre való rálátást, azaz a rongálás megelőzését, vagy annak utólagos felderítését.

A Mercedes Conecto buszok Észak-Budán, illetve Észak-Pesten, várhatóan a 20E, a 26-os, a 30-as, a 30A, a 34-es, a 106-os és a 230-as vonalakon, illetve a 61-es pótlóbusz vonalán bukkanhatnak fel. Az MAN Lion’s City A21-es buszokkal Dél-Pesten, tervek szerint a 35-ös, a 71-es, a 179-es, a 194-es és a 199-es vonalakon lehet majd találkozni – teszi hozzá a BKK.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.