Változás jöhet a társasházi lakások vásárlásában

A közösköltség-hátralék nullás igazolásához kötnék az ingatlanok adásvételének földhivatali bejegyzését.

MN
2017. 06. 30. 5:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösköltség-hátralék nullás igazolásához kötné a Kúria a társasházi ingatlanok adásvételének földhivatali bejegyzését – írta pénteki számában a Világgazdaság.

A lap szerint bár sokan lepapírozzák, hogy közösköltség-hátraléktól mentesen veszik meg a lakást, utóbb a társasház számára ez nem elég. A hátralékok miatt tömegesen induló perekben pedig nincs egységes bírói joggyakorlat arra vonatkozóan, hogy a társasházak az adásvétel után az eladótól vagy a vevőtől követelhetik az elmaradás megfizetését.

A helyzetre megoldást jelentene az egyértelmű előírás, amely szerint az ingatlan-nyilvántartási bejegyzés jogszabályi feltételéül szabnák a hátralékmentesség igazolását. Ehhez a Földművelésügyi Minisztérium egyik rendeletét kell módosítani, amit a Kúria hamarosan indítványozni fog – tudta meg Harter Máriától, a Kúria tanácselnökétől a Világgazdaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.