A Green Holidays csődje: nem biztos, hogy teljes lesz a kártérítés

Az utazási iroda csődje után a Törökországban rekedt utasokat szerdán szállították haza.

Horváth Attila
2017. 07. 06. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig közel kétezer kárbejelentést fogadtunk az üggyel kapcsolatban, ezeken kollégáink folyamatosan dolgoznak – közölte az Uniqa Biztosító Zrt. a Green Holidays károsultjainak esete kapcsán.

Az utazási iroda csődje után a Törökországban rekedt utasokat szerdán szállították haza, akik azonnal kárigénnyel éltek, a mi piaci információnk szerint már 2 milliárd forint értékben.

 

A biztosító pontos számot nem írt, azt közölték, hogy a szállásra eddig 26, az utazásra 57 millió forintot fordítottak a bejelentők, de ez még nem véglegesen feldolgozott adat a részükről. Hozzátették, az utazáskor kialakult szükséghelyzettel, kényszerű tartózkodással összefüggésben felmerült esetleges további költségek egyelőre nem ismertek. Hangsúlyozták, ha a beérkezett és megalapozott kárigények összege nem haladja meg az 500 millió forintos keretet, abban az esetben száz százalékban téríteni tudnak.

Ha ez azonban kimeríti az 500 millió forintos keretet, akkor a jogszabály alapján az utasok részére arányosan történik majd a juttatás a vagyoni biztosíték terhére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.