A Ryanair megvenné a veszteséges Alitaliát

Az olasz légitársaság idén májusban került kormánybiztosok gondnoksága alá.

MN
2017. 07. 24. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vételi ajánlatot tett a Ryanair légitársaság az olasz Alitalia légitársaságra – tájékoztatta Neil Sorahan, az ír diszkont légitársaság pénzügyi igazgatója a Reuters hírügynökséget, írja az MTI.

„Nem kötelező érvényű vételi ajánlatot nyújtottunk be” – közölte az igazgató, hozzátéve, hogy „többet egyelőre nem mondhatok annál, mint hogy meggyőződésünk szerint helyesen járunk el azzal, hogy mi is részt veszünk a folyamatban”. A Reuters hírügynökség más forrásokból származó értesülése szerint péntekig tíz nem kötelező érvényű vételi ajánlat érkezett az olasz légitársaságra.

Az Alitalia az idén májusban került kormánybiztosok gondnoksága alá – egy évtizeden belül a második alkalommal – azzal a céllal, hogy vagy átszervezéssel vagy értékesítéssel vagy felszámolással tegyenek pontot a légitársaság veszteséges működésének a végére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.