A Várra és kastélyokra megy el a 4,7 milliárdnyi tartalék

A Várban zajló beruházások 4 milliárdot emészthetnek fel.

MN
2017. 07. 18. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budai Vár átépítésére, illetve vidéki kastélyok felújítására megy el az a 4,7 milliárd forint, amelyet a költségvetési tartalékból kapott a Miniszterelnökség a hónap elején – írja a Hír TV.

Az összegből közel 4 milliárdot a Várban zajló beruházások emészthetnek fel. A kancellária parlamenti államtitkára emlékeztetett, hogy a fővárosi rekonstrukciók mellett az elmúlt években a kormány olyan vidéki műemlékeket újíttatott fel, mint a fertődi Esterházy-kastély vagy a nagycenki Széchenyi-kastély.

Csepreghy Nándor azt mondta, hogy a költségvetési átcsoportosítással a kormány maradványpénzek felhasználásához járult hozzá.

„Amit 2016-ban támogatásként erre a célra fordítottunk, de a kivitelezések lassúsága miatt nem tudtunk felhasználni, akkor ilyenkor ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium visszahagyja ennél a tárcánál, ez a kormányhatározat jelent meg, gondolom, ez van a kérdés mögött is. Tehát ezek a beruházások mindegyike az örökségvédelem területén fog realizálódni, részben a budai Várban történt beruházásokról beszélünk, ott épül a lovarda, újjáépítjük a Stöckl-lépcsőt, a testőrparancsnokságot, részben pedig más vidéki kastély- és várprogramok esetében használjuk fel. Minden esetben olyan intézményeket vagy épületeket támogatva, amelyek a felújítás után is 100 százalékban állami vagy önkormányzati tulajdonban maradnak” – fogalmazott a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.