Bejelentkezett a NAV, ugrásszerűen megugrott a bulinegyed forgalma

Az adóhatóság jelezte, hogy ellenőrzést tart majd. Az eredmény: 35 ezerrel több nyugta és 62 millió forint.

MTI
2017. 07. 19. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenőrzött vendéglátóhelyek mindegyikénél találtak élelmiszerbiztonsági hiányosságokat, minden másodiknál jövedéki visszaélések derültek ki, a pénzügyőrök 300 liter zárjegy nélküli vagy az előírt alkoholfoktól lényegesen eltérő italt lefoglaltak. Emellett mintegy ötmillió forint végrehajtható tartozást is beszedtek a NAV munkatársai.

Volt olyan vállalkozás, amely a rendes heti forgalmának négyszeresét jelentette be az akció hetére, majd az ellenőrzések után a forgalma visszaállt a korábbi szintre. Olyan egység is akadt, amely éppen az akció hetében zárt be „technikai okok miatt\", azonban előtte és utána zavartalanul működött. Ezek a vállalkozások a NAV visszatérő ellenőrzéseire számíthatnak – jegyezték meg.

Az érintett gazdálkodók összesen tízmillió forintos nagyságrendű bírságra számíthatnak.

A Nébih közleménye arról számolt be, hogy a razzia során 43 egységet ellenőriztek, 169 alkoholos termék tételt zároltak, és 47 hatósági eljárás indult. A vendéglátás élelmiszer-biztonsági előírásai szempontjából ellenőrzött 8 létesítményből egy vendéglátóhely teljes körű működését, míg további 6 üzletben az ételkészítő tevékenységet azonnali hatállyal felfüggesztették a Nébih ellenőrei.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.