Brexit: Dublinba költözteti uniós központját a Bank of America

Jelenleg 4500 embert foglalkoztatnak Londonban.

MN
2017. 07. 23. 8:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brian Moynihan, a bank vezérigazgatója a napokban azt mondta, hogy jelenleg 4500 embert foglalkoztatnak Londonban. Miután Nagy-Britannia elhagyja az EU-t, a dolgozók egy részét áttelepítik az ír fővárosba, ahol a bank jelenleg 700 embernek ad munkát, és már vagy ötven éve van jelen van – írja az MTI.

Az amerikai bank döntése egyáltalán nem egyedülálló: a héten a Wall Street két másik nagy bankja, a Citigroup és a Morgan Stanley közölte, hogy a brexit után a németországi Frankfurtba költöztetik át európai uniós székhelyeiket. A Morgan Stanley egyébként korábban, június végén tudatta, hogy idén 400 dolgozóját irányítja át a brit fővárosból Frankfurtba. 

A Goldman Sachs már a brexittárgyalások megkezdésének napján bejelentette, hogy 6000 londoni bankárjának jelentős részét Frankfurtba költözteti. A német városban a banknak egyelőre 200 alkalmazottja van, ezt a számot még idén meg akarnák négyszerezni.

A japán Nomura pedig a hét közepén közölte, hogy ezentúl Frankfurt lesz európai regionális központja.

Nagy-Britannia a tervek szerint 2019 márciusában lép ki az EU-ból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.