Dízelbotrány: Cayenne modelleket kell visszahívnia a Porschénak

A típusengedély visszavonásáról is döntöttek.

MTI
2017. 07. 27. 16:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedési miniszter közölte: a 3,0 literes dízelmotorral rendelkező Porsche Cayenne modell motorvezérlő szoftverében a motor emissziós értékeit manipuláló úgynevezett „defeat device” funkcióra bukkantak a tesztelést végző hatóság szakemberei. A vezérlő szoftver tesztelési paraméterek észlelése esetén „indítási bemelegítő” üzemmódba kapcsolja át a motort.

A miniszter bejelentette az érintett Cayenne modell típusengedélyének a bevonását, és közölte, hogy a Porsche autógyár viseli a visszahívási akció teljes költségét.

A közlemény szerint Németországban 7500, Európában 22 ezer van forgalomban az érintett modellből, és újak már nem kerülhetnek a piacra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.