Garancsi István cége építhet új csarnokot a Vasasnak

Mindez nettó 1,19 milliárd forintba kerül majd.

MN
2017. 07. 23. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen nettó 1,19 milliárd forintból fog megépülni a Vasas új kézilabdacsarnoka, ebből 1,17 milliárd a kivitelezés, 27,4 millió forint pedig a tervezés költségét teszi ki – szúrta ki a közbeszerzési dokumentumok között az Mfor. A szerződést július 17-én sikerült megkötnie a Vasas Sport Clubnak és a Market Építő Zrt.-nek.

A szerződés szerint a teljes beruházást tizenhárom hónap alatt kell kivitelezni, de lényegében a kezdéstől számítva tizenkét hónappal később már meg kell kezdeni a használatbavételi eljárást, vagyis a felek megállapodása értelmében 90 százalékos készültségűnek kell lennie a csarnoknak. A kész csarnok a jövőben nemcsak NB I-es kézimeccseknek ad majd otthont, hanem NB I-es röplabda, Challenge-kupa-, CEV-kupa-versenyek rendezésére is alkalmas lesz, és helyt adhat NB I-es futszalmérkőzéseknek is – teszi hozzá az Mfor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.