Green Holidays: érdektelenségbe fulladt a tüntetés

A Green Holidays csődje miatt pórul járt, nem kártalanított magyar utasok perközösséget szerveznek. Kevesen mentek azonban az utcára az igazuk miatt.

Horváth Attila
2017. 07. 21. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze féltucatnyian jelentek meg péntek reggel azon a demonstráción, amelyre a Green Holidays utazási iroda csődje miatt bajba jutott károsultakat várták. A figyelemfelkeltőnek szánt megmozduláson a sajtó munkatársai legalább kétszer annyian vettek részt, mint az igazukat kereső emberek, mellettük még néhány rendőr biztosította a budapesti Váci utcai helyszínt. A tüntetést azért szervezték az Indulhatunk.hu utazási iroda székhelye elé, mert az Uniqa Biztosító szerdán azt közölte, kizárólag azoknak az utasoknak a kárigényével van módja foglalkozni, akik közvetlenül a Green Holidays utazási irodánál rendelték meg törökországi útjukat. Az egyéni szerződését azonban négyezer nyaralni vágyó az Indulhatunk.hu-n keresztül kötötte meg. Amikor kifizették az utazás költségeit, nem voltak tudatában annak, hogy nemcsak az Indulhatunk.hu-val szerződnek, hanem a Green Holidays is érintett. A rossz hírű Green Travel utódjával a megjelentek elmondásuk szerint biztosan nem szerződtek volna. Az Indulhatunk.hu elnevezés két céget takar, a Professional Outlet Kft.t-t, illetve a SzállásOutlet Kft.-t. A trükkös cég az utazási csomagokat kettébontotta, a szállást és az ellátást a Professional Outlet Kft., a repülőjegyet a SzállásOutlet Kft. számlázta ki, külön kellett nekik átutalni a részösszegeket. Így a szervező mentesítette magát a kötelező vagyoni biztosíték alól, mert azt csak a szállást és utazást is tartalmazó csomagok értékesítőinek kötelezettségeként írja elő a törvény. Így egyelőre a biztosító sem köteles fizetni a károsultaknak. Mint megírtuk, sokan az előre befizetett utazásuk árát buktak el, de rengetegen voltak azok, akik nyaralásuk alatt ragadtak Törökországban. A legtöbb embert több százezres, sokakat milliós kár ért.

– Forró Tamás, az Indulhatunk.hu tulajdonosa felel a pénzünk eltűnéséért, de hetek óta nem reagál a megkeresésünkre. Szeretném meghívni egy sajtónyilvános találkozóra, ahol a szemünkbe nézhet, és tisztázhatja magát. Választ adhatna arra a kérdésre, hogy miért nem adta még vissza a pénzt, ami jár nekünk. Jövő szerda délig várjuk a válaszát, ellenkező esetben az otthona elé megyünk tüntetni – mondta lapunknak az esemény fő szervezője. Varga Szabolcs, aki maga is károsult, hozzátette, bízik a nyilvánosság erejében, de ha nem jutnak eredményre, akkor a többiekkel perközösségre lépnek, és együtt harcolnak majd az igazukért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.