Háromszor bírságoltak meg egy MNB-alapítványt

A Közbeszerzési Döntőbizottság összesen 390 ezer forintos büntetést szabott ki.

MN
2017. 07. 27. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) három határozatban, összesen 390 ezer forintra bírságolta az MNB Pallas Athéné Domus Animae Alapítványát, mivel az jogellenesen mellőzte a közbeszerzési eljárást – szúrta ki a Napi.hu. A jogorvoslatokat a Közbeszerzési Hatóság elnöke kezdeményezte.

A portál azt írja, a Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent határozatok közül

Azonban a KD mindhárom esetben megállapította, hogy a szerződések értéke – már a becsült érték is – meghaladta a 8 millió forintos nemzeti közbeszerzési értékhatárt, azonban az uniós értékhatárt nem érte el, ezért a közbeszerzési törvényben az ilyen esetre vonatkozó eljárást kellett volna lefolytatni.

Miután a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány ezt elmulasztotta, az első esetben 120 ezer, a másodikban 130 ezer, míg a harmadikban 140 ezer forint bírságot szabott ki a KD, továbbá pert indít a szerződés érvénytelenségének kimondása és az érvénytelenség jogkövetkezményeinek alkalmazása iránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.