Ismét bevásárolt Mészáros Lőrinc: befolyást szerzett a Takarékinfóban

A pénteken megvett kockázati tőkealap cégével együtt tett szert egy informatikai vállalatra.

MN
2017. 07. 24. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Lőrinc cége, az Opimus Group Nyrt. és a 24,67 százalékos közvetlen érdekeltségében lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. együttesen megvásárolja a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt. 49,57 százalékos részvénycsomagját. Az eladó az AB Banksoft Plus Kft. – derült ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatásából. (A pdf itt.)

A bejelentés értelmében a felcsúti polgármester cége, az Opimus Group Nyrt. 286 darab, a tőzsdei társaság közvetlen érdekeltségébe tartozó Status Capital Zrt. további 284 darab, egyenként 1 millió forint névértékű részvényt vásárol a Takarékinfó Zrt.-ben. Az Opimus a birtokába kerülő, összesen 24,87 százalékos részvénycsomagért 426,5 millió forintot fizet az AB Banksoft Plus Kft.-nek.

Korábban megírtuk, hogy az Opimus 24,67 százalékos tulajdont szerzett a Status Capital Zrt.-ben, így a hétfőn közzétett tranzakcióval az Opimus Group közvetlen és közvetett módon összesen 31 százalékos befolyást gyakorol majd a Takarékinfó Zrt. fölött.

A Világgazdaság a hétfői tranzakcióval kapcsolatban megjegyzi, a Takarékinfó Zrt. informatikai szolgáltató vállalat. Ügyfelei közé tartoznak a Takarékbank és a Takarékszövetkezeti Integráció tagjai, a B3 Takarék Szövetkezet, az FHB Csoport vállalatai (FHB Kereskedelmi Bank, – Jelzálogbank, – Lízing, – Ingatlan), a Magyar Posta Befektetési Zrt., a Díjbeszedő Informatikai Kft., továbbá a Ma-Tak-El Zrt.

A Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó 2016 áprilisáig az akkoriban Spéder Zoltánhoz kapcsolható TE-Bit Zrt. tulajdonában állt. Később a vállalatot átnevezték Takarékinfóra, és feltűnt a cégben a Mészáros Lőrinchez közel álló Csík Zoltán, hogy aztán a cég közvetlenül is a felcsúti polgármesterhez kerüljön.

A társaság elmúlt évben 162 munkavállalót foglalkoztatott, nettó árbevétele meghaladta az 5,4 milliárd forintot. A Takarékinfo Zrt. menedzsmentje 2017-ben 6,1 milliárdos nettó árbevétellel kalkulál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.