Mészáros Lőrincék megváltoztatnák az Opimus nevét

Megállapodtak a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségével.

MN
2017. 07. 04. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Mészáros Lőrinc érdekkörébe került Opimus Group Nyrt. augusztus 3-ra. A napirendi pontok közt szerepel a cég nevének és alapszabályának módosítása is – szúrta ki a Hvg.hu.

Az előzmény egy peres ügy lehet: a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) az előző, májusi 2-i közgyűlés határozatait megtámadta a bíróságon. A TEBÉSZ szerint ugyanis az Opimus a májusi rendkívüli közgyűlésén alapvető eljárási szabályokat szegett meg, és ennek következtében az összes itt hozott határozatot érvénytelennek kell tekinteni.

A TEBÉSZ és az Opimus közös közleményt adott ki. Ebben szerepel, hogy peren kívüli megállapodásra jutottak, amelynek értelmében az Opimus Group a kisbefektetők érdekeit figyelembe véve módosítja alapszabályát, a TEBÉSZ pedig visszavonja bírósági keresetét.

„Az Opimus Group Nyrt. álláspontja szerint ugyan a májusi közgyűlését a társaság alapszabályának 9. pontjában rögzített rendelkezések szerint bonyolította le, egy hosszú hónapokig elhúzódó bírósági eljárás jogbizonytalan helyzetet teremtene, amely sem a kisbefektetők, sem pedig a tőzsdei társaság érdekeit nem szolgálja” – teszik hozzá.

A közgyűlési meghívóból kiderül, hogy ha a közgyűlés nem határozatképes, a megismételt közgyűlésre 2017. augusztus 14-én kerül sor.

A napirendi pontok egyébként a következők:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.