Összeolvad az Uber és a Yandex

A cég egyesíti fuvarmegosztó szolgáltatását az orosz Yandex Taxi vállalattal. Az új név még nem ismert.

MN
2017. 07. 13. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyesíti fuvarmegosztó szolgáltatását az orosz Yandex Taxi vállalattal Oroszországban és még négy szovjet utódállamban az Uber – írja az MTI.

Az internetes keresőmotorjáról ismert Yandex (az orosz Google) és az amerikai Uber fuvarmegosztó szolgáltatás csütörtöki közös közleménye szerint az Uber összevonja erőit a Yandex fuvarmegosztó leányvállalatával, a Yandex Taxival az orosz, azeri, örmény, belorusz és kazah piacokon.

A közös vállalatban a Yandex 59 százalékos, az Uber 37 százalékos részesedéssel rendelkezik majd.

A Yandex cég neve ismerősen cseng Magyarországon, az orosz Google-ről a nemzeti konzultációk kapcsán lehetett hallani: a cég mérőkódja szerepelt ugyanis a kormány konzultációjának internetes változatában, amely az orosz szerverre továbbította a válaszolók adatait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.