Percenként 28 millióba kerül a vizes vébé megnyitója

Az esemény művészeti közreműködőire fordított összeg közel 1 milliárd forintot tesz ki.

MN
2017. 07. 06. 6:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizes világbajnokság 120 perces budapesti nyitóünnepségének összköltsége megközelítőleg 3,4 milliárd forint, vagyis a látványosság minden perce 28 millió forintnál is többe kerül, az esemény művészeti közreműködőire fordított összeg közel 1 milliárd forintot tesz ki – írja a Hvg.hu a Bp2017 Kft. tájékoztatása alapján.

A portál azt is kiszámolta, hogy a Sziget nagyszínpadának felépítése és a hét napon keresztül fellépők gázsija 1,4 milliárd forinttal olcsóbb, mint a vizes világbajnokság megnyitó ünnepségének kétórás show-ja.

Mivel a 17. FINA Világbajnokság kiemelt kormányzati projekt, így Magyarország Kormánya képviselteti magát a nyitóünnepségen, arról azonban a szervezők nem árultak el részleteket, Orbán Viktor nyitja-e meg az eseményt.

A szervezők a Hvg.hu kérdésére azt írták: „ a világbajnokság monumentális showműsorral várja a közel 3500 sportolót, a több tízezer szurkolót és a több millió tévénézőt”, ám a világbajnokságot végigkísérő Eurosport például nem közvetíti a július 14-én este 9 órától megtartott rendezvényt.

A portál szerint ugyanakkor a színpadokat úgy helyezik el, hogy a látványt és a hangzást csak a pár száz VIP-vendég élvezheti.

 

Noha a szervező cég többször is hangsúlyozta, szeretnék, ha a sajtó a világbajnokság alatt is folyamatosan tájékoztatná az embereket, meglepő levelet kapott a Hír TV és információik szerint az RTL Klub is. A szervezők azt írták, a világbajnokság helyszínein akkor se dolgozhatnak kameráikkal, ha épp nincs verseny, így abba a zónába se léphetnek be, ahol a versenyzőket lehetne kérdezni a versenyek után. Egy szerdai sajtótájékoztatón az esemény háziasszonya, Demcsák Zsuzsa azt mondta, egészen biztosan mindenki forgathat az eseményen, majd a tájékoztató végén a szervezők Demcsáknak is jelezték, az állami tv-n kívül más nem lehet jelen a vébé helyszínein.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.