Regionális központot hozott létre a Bosch Miskolcon

A 1,6 milliárd forintos költséghez a kormány 358 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott.

MTI
2017. 07. 25. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bosch legújabb beruházásának eredményeként Regionális Szolgáltató Központtal egészül ki Miskolcon a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft., amely így Európa legnagyobb kéziszerszámgyárává vált, és a Bosch vállalatcsoporton belül is a legnagyobb – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A miniszter hozzátette: a projekt összköltsége 1,6 milliárd forint, amelyhez a kormány 358 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. A cég és a kormány megállapodása értelmében a Bosch Miskolcon 205 munkahelyet hoz létre.

Szijjártó Péter kiemelte: a Bosch miskolci szolgáltató központja egy újabb német beruházás, ez is azt mutatja, hogy Magyarország legfontosabb gazdasági partnere Németország. A magyar gazdaság és a modern német gyáripar összefonódása egyértelmű. A két ország közti kereskedelmi forgalom tavaly 47,6 milliárd euró volt, ezzel a két ország vonatkozásában minden eddigi rekord megdőlt, és idén az első négy hónapban újabb 6 százalékos volt a növekedés – közölte a tárcavezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.