Rendhagyó: ezúttal elad Mészáros Lőrinc

Hamarosan kikerül a felcsúti polgármester érdekeltségéből a Kunhalom Agrária Kft.

MN
2017. 07. 04. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan kikerül Mészáros Lőrinc érdekköréből a fegyverneki Kunhalom Agrária Kft., és a cégadatok szerint a Bétéel Média Kft. tulajdona lesz – szúrta ki az Index.

A portál szerint Mészáros részben közvetlenül, részben a debreceni Dráva Kalász nevű cégen keresztül átvette a társaságot. A Kunhalom Agrária nincs jó állapotban, veszteséges és bankhitelek feszítik a mérleget (elsősorban az OTP-t látni a hitelbiztosítéki nyilvántartásban). Érdekesség, hogy a Bétéel Média Kft. egy 26 éves, más érdekeltséggel nem rendelkező hölgy, Gájer Szilvia tulajdona, a társaság tevékenységei kiadói tevékenységgel és filmkészítéssel kapcsolatosak – teszik hozzá.

Az Index úgy tudja, a pénzükért aggódó kisebb beszállítók, illetve egyes hitelezők most félnek, hogyan fognak így a pénzükhöz jutni.

A Kunhalom Agrária Kft. legnagyobb értéke az általa művelt vagy haszonbérbe adott föld, a cég jegyzett tőkéje 1,2 milliárd forint, ez nagyjából ezer hektár föld értéke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.