Romániai bankot vesz az OTP

A Reuters szerint a Banca Romaneasca pénzintézetet vásárolja meg.

MTI
2017. 07. 21. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Folyamatban van az üzlet, az NBG romániai érdekeltségét az OTP veszi meg” – tájékoztatta a Reuters hírügynökséget az ügylethez közel álló forrás.

Az OTP vezetői már korábban is jelezték, hogy a régiós szerepének erősítése céljából érdekli a bankot a Romaneasca, de más kereskedelmi bank megvásárlása is a környező országokban.

Az NBG, a legnagyobb görög kereskedelmi bank vezérigazgatója a Reuters hírügynökséget ebben a hónapban korábban arról tájékoztatta, hogy a társaság szerkezeti átalakításáról az EU-val létrejött megállapodás értelmében megválik balkáni, benne romániai, szerbiai, albániai, illetve ciprusi érdekeltségeitől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.