Újabb összeg landol a Design Terminál környékén

500 millió forintot nyertek startup-inkubációra az ARETE Zrt.-vel konzorciumban.

MN
2017. 07. 13. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan kikerült az állam kezei közül a Design Terminál, a feladatait megtartva a központi költségvetésből újabb összeget kapott: az évi 600 millió forintos működési kerete mellé további 500 millió forintot nyertek startup-inkubációra az ARETE Zrt.-vel konzorciumban – írja a Napi.hu.

Kizárólag a közép-magyarországi régióban induló startup vállalkozások alapítására, mentorálására és képzésére már működő és új inkubátorokat keresett a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NFKI) az év elején.

A pályázaton három nyertest választottak: a BaConsult Kft. 494,6 millió, az Intellitext Kft. 500 millió és az ARETE Tanácsadó Zrt. mintegy 499,2 millió forint kapott a célok megvalósítására. Utóbbi cég nem maga a Design Terminál jogutódja, hanem független tőle, viszont az eredményhirdetés szerint konzorciumban beadott inkubációs pályázatról van szó. Az ARETE alapítója Csák János, a Bank of China közép-európai központjának és a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági tagja, korábbi londoni nagykövet, aki a nonprofit cégként újraalapított egykori állami startup műhely többségi tulajdonosa is. Az új tanácsadó-vállalkozásba bevette Szabadhegy Pétert is tavaly augusztusban, aki a brit fővárosban lévő posztján is váltotta – olvasható a Napi.hu cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.