A piaristák is beszálltak az új kockázati tőkealap-kezelőbe

A PBG-cégcsoport vállalkozásai egy részét szerzetesrendekkel közösen hozta létre.

MN
2017. 08. 16. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Impact Ventures Zrt. néven új kockázati tőkealap-kezelő indul, a társaságot a PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. alapította – írja a Hvg.hu. A portál szerint a tulajdonos cég nevében a PBG a Buda Portus cégcsoportot takarja, az alapítóban a többségi szavazat a Portus Buda Group Befektetési Zrt.-é, a kisebbségi pedig a Piarista Iskolaépítő és Fenntartó Kft.-é. Utóbbi cég a Piarista Rend Magyar Tartományának tulajdona.

A Hvg.hu emlékeztet, a pesti Duna-parton álló piarista épület ingatlanfejlesztőjeként ismertté vált PBG-cégcsoport vállalkozásai egy részét szerzetesrendekkel közösen hozta létre. A PBG tavaly például kivásárolta a Szent Domonkos Rend Magyar Tartományfőnökségét az OPTalentum Vagyonkezelő Kft.-ből.

Az már csak hab a tortán, hogy 22 milliárd forintot ad a kormány a Piarista Rend Magyar Tartományának öt oktatási intézmény – általános és szakközépiskolák, gimnáziumok, kollégiumok – felújítására, bővítésére 2022-ig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.