Máris letett a kormány a panelek visszabontásáról

Lázár János „megértette” a szakma érveit.

MN
2017. 08. 10. 9:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség valóban beindította a „panelbontással” kapcsolatos háttértárgyalásokat, de hosszú vizsgálódásokról döntöttek, aminek nyomán – az érdekképviselők nem cáfolt emlékei szerint – a nagyarányú panelbontás máris lekerült a napirendről – írja a Népszava.

A lapnak Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége (MTOSZSZ) elnöke azt mondta, Lázár János kancelláriaminiszter „megértette” a szakma érveit, miszerint panelépületek nagyszámú el- vagy visszabontására jelen körülmények között nincs lehetőség.

Kaplonyi György szerint világossá vált, hogy a panelépületeket nem szabad egységesen kezelni, hiszen más megoldások szükségesek Hódmezővásárhelyen és Budapesten is. Bár a kabinet továbbra is nyitva tartaná az el- vagy visszabontás igény szerinti lehetőségét, ilyen tömegigények – legalábbis az MTOSZSZ tapasztalatai szerint – továbbra sem érzékelhetőek.

Kaplonyi György azonban örömmel üdvözli a kormány egyeztetési kezdeményezését, mára ugyanis bőven megérett az 50-60 éves panelépületek átfogó felújítása. Az elnök egyetért a kabinet ama felvetésével is, hogy az eddigi, elsősorban energetikai szemlélet helyett a közérzet átfogó javítása lehet a fő cél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.