Pecina újabb vásárlásokra készülhet

Pecina a kormánymédia rossz internetes teljesítményében látta meg a piacot – írja a Hvg.hu.

MN
2017. 08. 01. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadságot bezáró, de most MKB-hitelből megyei lapokat vásárló Heinrich Pecina ciprusi cége 7,2 millió eurót juttatott magyarországi kft.-jének – írja a Hvg. A hetilap csütörtöki számának beharagozója szerint az osztrák üzletember újabb vásárlásokra készülhet. – Erre utal, hogy a közelmúltban dőlt a pénz a nyár elején alapított kft.-hez – írja a cikk, s megjegyzi, a számok arra utalnak, hogy Pecina a most megvásárolt megyei lapokért milliárdokat fizethetett. A két héttel ezelőtti hitelfelvétel előtt néhány nappal ugyanis az MDM hatalmas, 7,2 millió eurós tőkeinjekciót is kapott. Ezt a tulajdonosa, a ciprusi CPS Trading & Investments Cyprus Limited fizette be a cég eurószámlájára. A pénz nem törzstőkeemelés formájában érkezett (az szokatlan módon mindössze 10 ezer forintot tett ki), hanem a tőketartalékot emelte. A északkelet-magyarországi megyei lapok felvásárlása után – amelyhez a Mészáros Lőrinc-féle MKB és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank nyújtott hitelt – a lap információi szerint az internet világában nyomulhat Pecina. Ennek oka, hangsúlyozza a cikk, hogy dacára az origo bekebelezésének, a kormánypárti médiagépezet az online világban nem ért el olyan területfoglalást, mint az írott sajtóban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.