78 millióval többe kerül a vizes vb helyszínének bontása a Városligetben

A hírek szerint a Nemzeti Vágtának kell a hely, ezért két héttel korábban át kell adni a helyszínt.

MN
2017. 09. 11. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy hetvenyolcmillió forintot fizet ki a vizes világbajnokságot szervező és lebonyolító cég, a Bp2017 Kft., hogy a tervezettnél két héttel hamarabb állítsák helyre a városligeti műjégpálya területét. Korábban szeptember 30-a volt a határidő, ezt módosították szeptember 15-ére – írja a Népszava.

Noha a sietség okát a Bp2017 Kft. nem árulta el, a lap szerint épp a szeptember 15-ei hétvégén rendezik a Nemzeti Vágtát a Hősök terén, egy sarokra a volt szinkronúszó-stadiontól. Még az is lehet, hogy feleslegesen fizet ki majdnem nyolcvanmillió forintot a vb-t szervező cég, mivel a jégpályánál dolgozó egyik biztonsági ember azt mondta a Népszavának: képtelenség mindent időre eltakarítani, a versenyistállókat például biztos máshol kell elhelyezni.

Azt, hogy az eddigi szokástól eltérve a műjégpálya területét nem tudják használni a lovasok, csak a szinkronúszó-stadion építésében nem érintett főépületet, a Nemzeti Vágta szervezői tényként közölték a lap megkeresésére. Arra hivatkoztak, hogy a vágta istállóinak az elhelyezését a szervezők az Ötvenhatosok terén oldották meg, pont úgy, ahogy a műjégpálya felújításakor 2011-ben.

Hvg.hu hozzáteszi, a késlekedések, határidő-módosítások egyik nagy nyertese a Penty Industry Kft., amely annak ellenére nyeri sorra a megbízásokat, hogy láthatóan nem tud megbirkózni a munkákkal. A vállalkozás jól jövedelmez: árbevétele az Átlátszó adatai szerint 2014-ben 2,5 milliárd, 2015-ben pedig már 4,6 milliárd forint volt; ez a cég építi a kisvárdai stadiont és a mezőkövesdi sportszállót is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.