A diákhitel kamatának eltörlését kéri a Fidelitas

Kedvezőbb és rugalmasabb rendszert akar a Fidesz ifjúsági szervezete.

MTI
2017. 09. 17. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján jelezte: javasolják, hogy a jelenlegi két százalékról csökkentsék nullára a diákhitel kamatát, a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel 2.-ből pedig az idegen nyelvi képzések díjait is lehessen fizetni.

Ez nagy segítség volna a családoknak, egyben motiválná a fiatalokat a nyelvtanulásra – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a több mint másfél évtizede létrehozott rendszer célja, hogy minden diák versenyképes tudásra tegyen szert, bárhol és bármilyen szociális körülmények között született, él is az országban. Saját példáját említve a politikus megjegyezte: hatgyermekes családból származik, és volt olyan év, hogy egyszerre négyen jártak egyetemre.

Hozzátette: a diákhitel megalkotása óta csaknem 400 ezren éltek a lehetőséggel – jelenleg 45 ezren –, és évente mintegy tízezer fiatal lép be a rendszerbe.

Böröcz László szólt arról is, hogy kérik a kormányt, vizsgálja meg, milyen további fejlesztéseket lehet végrehajtani a diákhitel konstrukciójában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.