Derékig érő döglöttbaromfi-kupac fogadta az ellenőröket egy vágóhídon

Súlyos technológiai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vállalkozás működését.

MN
2017. 09. 06. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos technológiai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfivágóhíd működését. A hatóság nemcsak a vágóhidat ellenőrizte, hanem az ott bérvágatást végző élelmiszer-vállalkozás termékeit is – írta honlapján a hivatal.

A Nébih összesen több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, illetve emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból. További több mint 100 tonnányi selejtként megjelölt húst hatósági felügyelet mellett semmisítenek meg.

A vágóhídon elképesztő körülmények fogadták az ellenőröket: a fagyasztásra szánt termékeket több napig a folyosón tárolták; a vágószalagról közvetlenül a padozatra hullottak a csirkék, az emberi fogyasztásra szánt szárnyasok testét a földről szedték össze a dolgozók.

A Nébih, mint mindig, most is forgatott a helyszínen. A felvétel magáért beszél: baromfi baromfi hátán, hatalmas kupacokban áll a csirkehús, és vér folyik a kövezeten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.