Idén dönthetnek a reptéri vasútról

Folyamatban van az engedélyezési tervek kidolgozása.

MN
2017. 09. 11. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány még idén dönthet a ferihegyi vasúti beruházás finanszírozásáról és ütemezéséről – közölte a Világgazdasággal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A lap azt írja, folyamatban van az engedélyezési tervek kidolgozása, a vasúthatósági létesítési engedély megszerzése ebben az évben várható.

Az előkészítés uniós forrásokból zajlik, és a következő hónapokban derül ki, hogy milyen pénzekből fedezik a beruházás több tízmilliárd forintosra becsült költségét – teszi hozzá a Világgazdaság.

Mint megírtuk, a repülőtéri vasút terve hosszú évtizedekre nyúlik vissza, ám a Ferihegy 1-es terminálhoz épített vasútállomáson kívül eddig semmilyen beruházás nem valósult meg. A fejlesztési tárcánál már októberre elkészült a megvalósíthatósági tanulmány.

A tavaly decemberi kormányhatározat szerint Kőbánya-Kispest és Monor között 27 kilométeren új, az országos hálózatba illeszkedő kétvágányú, villamosított vasúti pálya, a 2-es terminálon pedig átmenő vasútállomás épül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.