Két magyar termék is bekerült a világ legjobb élelmiszerei közé

Több mint tizenkétezer nevezés közül választották ki a legjobb ötven terméket.

MTI
2017. 09. 08. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen Top 50 Foods díjjal ismerték el a termékeket.

A csokoládét gyártó tájékoztatása szerint magyar termék soha nem ért el még ekkora sikert a Great Taste Award versenyek történetében. A világ ötven legjobb élelmiszereinek megválasztott termékek között idén három csokoládétermék szerepel, amelyből kettő egy gyártóhoz tartozik.

Közölték, hogy a ChocoMe csokoládék a világ harmincegy országában érhetők el.

Az idei versenyre több mint tizenkétezer termékkel neveztek a világ több országából. A versenyre több kategóriában olyan csomagolt élelmiszerrel lehet nevezni, amely a fine food minőségbe sorolható. A terméket négyszáz zsűritag teszteli úgy, hogy a vakkóstoláson, csak az íz alapján rangsorolják az élelmiszert.

A ChocoMe árbevétele 2015-ben mintegy 465 millió forint, tavaly már csaknem 620 millió forint volt. A vállalkozás nyeresége 2015-ben 62 millió, tavaly 64 millió forintot ért el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.